Szájsebészet

Foghúzás

A fogeltávolítást helyi érzéstelenítéssel végezzük, melyet minden esetben egy röntgenfelvétel elkészítése előz meg. Amennyiben a páciens igényli, lehetőség van altatásban is elvégezni a beavatkozást. Kérjük, érdeklődjön kollégáinknál az altatásos beavatkozás lehetőségeiről!

A foghúzás leggyakoribb indikációi: nagy területre kiterjedő fogszuvasodás, impaktált fog – általában a bölcsességfognál jellemző, nem tud előtörni az állcsontból a fog az anatómiai elhelyezkedése miatt.

Fogak vagy foggyökerek sebészi eltávolítása

Akkor szükséges sebészeti úton eltávolítani a fogakat vagy foggyökereket, amikor azok az ínyfelszín alatt helyezkednek el, mélyen beágyazódva a csontba, így szabad szemmel nem láthatók. A fogak esetében már olyan mértékű a romlás, hogy nem található a szájüregben a fog koronája, csak az ínyfelszín alatti területen, az állcsontban maradt egy kis része és a gyökere. A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végezzük.

Foggyökércsúcs-eltávolítás – resectio

A resectio a gyökértömött fogak esetében alkalmazott eljárás. Amennyiben a gyökérkezelt fog gyökércsúcsán gyulladásos állapot alakul ki, szükséges elvégezni a gyökércsúcs-resectiot a fog megtartása céljából. Helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás. A gyökércsúcshoz legközelebb eső ínyrészt feltárva eltávolításra kerül a gyökérkezelt fog gyökerének a csúcsa, így megakadályozva a gyulladás, ciszta továbbterjedését és a fog elvesztését.

Visszahívás kérése

Jelentkezzen konzultációra! Kollégáink 24 órán belül keresni fogják.

Töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívjon minket az űrlap felett található számok valamelyikén, és 24 órán belül keresni fogjuk a megadott elérhetőségeken.

Call Now Button
A weboldalon található árak nem minősülnek ajánlattételnek. Személyre szabott ajánlatot konzultációt követően tudunk adni.